miercuri, 9 februarie 2011

Vol au vent

  • foietaj crud - 1,100 kg
  • faina - 10 g
  • oua - 50 g

Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat pentru omogenizare.

Tehnica prepararii:
Foietajul crud se intinde in foaie groasa de 1,5 cm folosind faina, se decupeaza in 40 bucati cu o forma rotunda cu diametrul de 7-8 cm. Jumatate din bucati (20) se ung cu ou si se aseaza pe tava stropita cu apa. La bucatile ramase se decupeaza mijlocul cu o forma rotunda cu diametru de 3 cm. Coroana de cerc rezultata se aseaza cat mai simetric pe bucatile de pe tava si se ung cu ou. Capacelele ramase de la coroana de cerc se aseaza pe tava, se ung cu ou si se introduce tava la cuptor cu foc iute la inceput, apoi moderat, pana ce capata o culoare galben-aurie.
Preparatul se umple cu diferite sosuri, carne, ciuperci etc.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP