miercuri, 9 februarie 2011

Ciuperci cu sos de lamaie ( a la grec)

  • ciuperci proaspete sau conserva - 950 g
  • patrunjel verde - 25 g
  • marar verde - 25 g
  • vin alb - 50 ml
  • ceapa - 150 g
  • sare de lamaie - 1 g
  • ulei - 100 g
  • lamaie - 50 g
  • piper macinat - 1 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii. Sarea de lamaie se dizolva.

Tehnica prepararii:
ceapa se inabusa in ulei si 50 ml apa. Se adauga ciuperci, piper, sare de lamaie, marar verde, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare si apa (circa 1 litru). Se continua fierberea circa o ora. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou, cu decor din felii de lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP