joi, 10 februarie 2011

Oua cu sunca in aspic

  • oua - 500
  • sunca presata - 350 g
  • aspic - 800 g
  • salata verde - 100 g
  • masline - 30 g
  • gogosari rosii - 50 g

Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare si se taie fiecare ou in jumatate. Sunca presata se taie fasii foarte inguste. Salata verde se curata si se spala fiecare frunza, in mai multe ape. Maslinele si gogosarii se taie in diferite forme pentru decor. Aspicul se topeste in bain-marie.

Tehnica prepararii:
O parte din aspic se toarna in forme si se introduce la frigider pentru a se intari. In fiecare forma se aseaza decorul format din masline si gogosari. Se adauga jumatate de ou cu galbenusul in jos si sunca taiata, de jur imprejurul oului. Se umple forma cu aspic rece (lichid) si se introduce la frigider. Dupa gelificare, se scot din forme

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP