marți, 15 februarie 2011

Salata a la Praga

  • salam vanatoresc - 400 g
  • mazare conserva - 150 g
  • morcovi - 300 g
  • castraveti murati - 300 g
  • mustar - 20 g
  • patrunjel verde - 50 g
  • ardei gras - 200 g
  • rosii proaspete - 250 g
  • piper macinat - 1 g
  • maioneza - 200 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Salamul se curata de membrana si se taie cuburi mici. Morcovii se curata, se spala, se fierb si se taie cuburi. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie in careuri mici. Rosiile se curata, se spala. Jumatate din cantitate se taie rondele si jumatate in felii subtiri pentru decor. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maioneza se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii:
Maioneza se amesteca cu salam, morcovi, castraveti, mazare, ardei gras, mustar, piper si sare.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta in salatiera, cu decor de rosii si patrunjel verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP