vineri, 18 februarie 2011

Salata din vinete

  • vinete - 2,000 kg
  • ulei - 150 g
  • ceapa - 200 g
  • rosii proaspete - 100 g
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Vinetele se coc pe flacara sau pe plita la foc iute, se racesc, se curata de coaja si se lasa sa se scurga pe un fund de lemn. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii:
Vinetele se toaca cu satar de lemn, se amesteca cu o lingura de lemn, turnand ulei, putin cate putin, pana se albesc. Se adauga sare si ceapa.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta in salatiera cu decor din rosii. Ceapa taiata marunt se poate servi si separat. Preparatul se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP