vineri, 18 februarie 2011

Salata franceza

  • cascaval - 175 g
  • mazare conserva sau proaspata - 500 g
  • morcovi - 700 g
  • smantana - 200 g
  • gogonele murate - 200 g
  • oua - 100 g
  • piper macinat - 1 g
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Morcovii se spala, se curata, se spala din nou, se fierb, se racesc si se taie cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja. 3/4 din cantitate se taie cuburi mici si 1/4 se rade. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Cand se foloseste mazare proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Gogonelele murate se spala si se taie cuburi mici.

Tehnica prepararii:
Mazarea boabe fiarta se amesteca cu morcovi, cuburi de cascaval, smantana, sare, piper si gogonele.'

Prezentarea si servirea:
Se prezinta in salatiera sau farfurie, cu cascaval ras deasupra si decor de felii de ou. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP