miercuri, 9 februarie 2011

Ciuperci umplute

  • ciuperci proaspete - 750 g
  • ceapa - 125 g
  • pesmet - 25 g
  • ulei - 100 g
  • marar verde - 50 g
  • vin - 50 ml
  • piper macinat - 1 g
  • cascaval - 50 g
  • usturoi - 25 g
  • salata verde - 50 g
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Ciupercile se curata, se spala. Cozile de ciuperci se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pesmetul se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza.

Tehnica prepararii:
Ceapa si cozile de ciuperci se inabusa in 50 g ulei si 100 ml apa. Cand a scazut din lichid se adauga piper, pesmet, marar verde, sare si usturoi. Se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca. Intr-o tava unsa cu ulei (50 g), se aseaza ciupercile umplute cu compozitia obtinuta. Se adauga deasupra cascaval si se introduce la cuptor circa 30 minute. Spre sfarsit, se stropesc cu vin si cu jiul rezultat de la frigere.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece sau cald.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP