sâmbătă, 12 februarie 2011

Muschi de vita cu salata a la rus in aspic

  • muschi de vita - 600 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • salata a la rus - 500 g
  • ulei - 50 g
  • aspic - 250 g
  • maioneza - 175 g
  • gogosari rosii in otet - 50 g
  • castraveti murati - 50 g
  • unt - 25 g
  • salata verde - 50 g
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Muschiul de vita se spala, se curata de pielite si grasime si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Gogosarii si castravetii se spala, se curata, se taie in diferite forme pentru decor. Untul se alifiaza. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza. Aspicul, maioneza si salata a la rus se prepara dupa retetele respective. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii:
Muschiul de vita se rumeneste pe plita intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga apa (100 ml), ceapa si morcovi si se introduce la cuptor, circa 45 minute, astfel incat muschiul sa ramana in sange. Se raceste, se portioneaza in felii foarte subtiri si se executa un decor din gogosari, castraveti si fligram de unt. Se innapeaza cu aspic si se aseaza peste salata a la rus, montata pe platou si ornata cu maioneza.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP