joi, 10 februarie 2011

Oua umplute cu legume

  • oua - 500 g
  • morcovi - 150 g
  • telina radacina - 150 g
  • cartofi - 600 g
  • mazare verde conserva - 100 g
  • fasole verde conserva - 100 g
  • rosii proaspete - 500 g
  • branza telemea de oi - 100 g
  • unt - 50 g
  • smantana - 50 g
  • piper macinat - 1 g
  • patrunjel verde - 50 g
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Morcovii , telina, cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Rosiile se spala, se taie rondele cu grosimea de 1 cm. Patrunjelul verde se curata, se spala. Jumatate din cantitate se taie marunt. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Fasolea se taie bucati mici. Branza telemea se spala si se rade fin. Untul se alifiaza.

Tehnica prepararii:
Galbenusurile de ou se amesteca cu unt, smantana si sare obtinand o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu cartofi, telina, patrunjel taiat marunt, morcovi, mazare, fasole, piper, sare si branza telemea. Cu aceasta compozitie se umplu ouale (albusurile fierte). Ouale umplute se monteaza pe cate o felie de rosie si se orneaza cu frunze de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP