joi, 17 februarie 2011

Salata din cruditati cu limba de vita sau porc

  • limba de vita sau porc fara slung - 1,000 kg
  • rosii proaspete - 500 g
  • ardei grasi - 300 g
  • ceapa - 200 g
  • oua - 200 g
  • lamai - 200 g
  • patrunjel verde - 100 g
  • piper macinat - 1 g
  • piper boabe - 1 g
  • foi de dafin - 0,25 g
  • sare - 25 g

Operatii pregatitoare:
Limba de vita sau porc se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se fierbe in apa cu sare, piper boabe, si foi de dafin. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece si se curata de pielita. Rosiile se spala, se taie rondele si felii pentru decor. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri (pestisori) si se spala din nou cu apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii:
Jumatate din cantitatea de limba se taie felii subtiri, iar restul se taie fasii subtiri (julien). Limba taiata fasii subtiri se amesteca cu ceapa, rondele de rosii si ardei gras. Se aseaza pe platou si se orneaza cu felii de rosii, de limba de ou. Separat se prepara un sos de lamaie din suc de lamaie, piper macinat, sare, patrunjel verde si se adauga peste salata. Se pastreaza la rece.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP