sâmbătă, 12 februarie 2011

Limba de vita cu sos tartar

  • limba de vita fara slung - 1,000 kg
  • ceapa - 75 g
  • sos tartar - 600 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • salata verde - 100 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Ceapa, morcovii si telina radacina se curata, se spala. Limba de vita se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza cu multa apa rece. Sosul tartar se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii:
Limba se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, telina, morcovi si se fierb in continuare. Limba fiarta se scoate separat in apa rece, se curata de piele si se taie felii (cate doua la o portie). Peste feliile de limba, se toarna sosul tartar.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP