joi, 10 februarie 2011

Muschi de porc cu salata a la rus in aspic

  • muschi de porc - 600 g
  • salata a la rus - 500 g
  • aspic - 250 g
  • ulei - 50 g
  • gogosari rosii in otet - 50 g
  • unt - 25 g
  • maioneza - 175 g
  • castraveti murati - 50 g
  • salata verde - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • morcovi - 100 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Muschiul de porc, se curata de pielite si grasime, se spala si se sareaza. Morcovii si ceapa se spala, se curata si se taie felii. Gogosarii si castravetii se scurg, se curata si se taie in diferite forme pentru decor. Untul se alifiaza. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza. Aspicul, salata a la rus si maioneza se prepara, folosind retetele respective. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii:
Muschiul de porc se rumeneste pe plita, intr-o tava unsa cu ulei, se adauga apa (100 ml), ceapa, morcovi si se introduce tava in cuptor, circa 15 minute. Se raceste si se portioneaza in felii foarte subtiri. Se executa un decor din gogosari, castraveti si filigram de unt. Se innapeaza cu aspic si se aseaza peste salata a la rus montata pe platou si ornata cu maioneza.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP