vineri, 18 februarie 2011

Salata orientala de primavara

  • cartofi - 2,300 kg
  • ceapa verde - 250 g
  • salata verde - 400 g
  • ridichi de luna - 500 g
  • marar verde - 100 g
  • oua - 250 g
  • masline - 150 g
  • ulei - 100 g
  • otet - 75 ml
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Ridichiile se curata, se spala si se taie felii subtiri (rondele). Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare si se taie in sferturi. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci si se taie fasii. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala in apa.

Tehnica prepararii:
Cartofii, ceapa verde, ridichiile, salata si mararul, se amesteca usor impreuna cu sare, ulei si otet. Se aseaza estetic pe platou, cu decor de salata verde, masline si sferturi de oua.

Prezentarea si servirea:

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat la raviere. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP