joi, 10 februarie 2011

Piftie din carne de curcan

  • carne de curcan calitatea I fara cap si picioare - 1,000 kg
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina si pastarnat - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • oua ( 2 albusuri ) - 50 g
  • gelatina - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • usturoi - 25 g
  • gogosari rosii in otet - 50 g
  • salata verde - 50 g
  • sare - 15 g

Operatii pregatitoare:
Curcanul se curata, se trece prin flacara, se spala si se sareaza. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina, telina si ceapa se curata, se spala. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Gelatina se inmoaie in apa rece. Gogosarii se curata, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza.

Tehnica prepararii:
Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, patrunjel radacina, pastarnac, telina, ceapa si se continua fierberea. Carnea se scoate separat in alt vas, se dezoseaza si se taie fasii. In supa, se adauga gelatina, albusurile, usturoi si se continua fierberea circa 5 minute. Supa se strecoara prin etamina umezita. In forme se adauga un strat de supa, se raceste in frigider, se executa un decor din gogosarii rosii si rondele de morcovi fierti, peste care se adauga carne si restul de supa. Se tine la rece, in frigider, apoi se scot din forme.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP