sâmbătă, 12 februarie 2011

Creier de vita cu salata a la rus in aspic

  • creier de vita - 500 g
  • morcovi - 50 g
  • aspic - 200 g
  • salata a la rus - 500 g
  • piper boabe - 1 g
  • ceapa - 50 g
  • foi de dafin - 0,25 g
  • otet - 10 ml
  • salata verde - 50 g
  • maioneza - 250 g
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Creierul se spala, se curata de membrana si se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza.

Tehnica prepararii:
ceapa si morcovii se fierb circa 20 minute, in apa clocotita cu piper, otet, foi de dafin si sare. Se adauga creierul si se mai fierb impreuna circa 15 minute. Se raceste in lichidul de fierbere, se portioneaza, se executa un decor din felii de morcovi, se innapeaza cu aspic si se aseaza peste salata a la rus montata pe platou si ornata cu maioneza.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP