sâmbătă, 12 februarie 2011

Pasta din sunca in aspic

  • sunca presata - 400 g
  • unt - 75 g
  • smantana - 75 g
  • piper macinat - 1 g
  • aspic - 250 g
  • sare - 20 g
  • coniac - 30 g
  • patrunjel verde - 50 g
  • gogosari rosii in otet - 50 g
  • oua - 100 g
  • salata verde - 50 g

Operatii pregatitoare:
Sunca se taie in bucati si se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se fierb pana ajung la consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie rondele. Untul se alifiaza. Patrunjelul verde se curata, se spala. Gogosarii se curata de seminte, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata si se spala, fiecare frunza, cu multa apa rece.

Tehnica prepararii:
Sunca se amesteca cu unt, smantana, coniac, piper si sare, pana se obtine o pasta omogena. Compozitia se aseaza intr-o forma, se introduce in frigider, se scoate pe un platou si se executa un decor din rondele de ou, frunze de patrunjel verde si gogosari. Se innapeaza cu aspic si se introduce la frigider.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP