sâmbătă, 12 februarie 2011

Rulada din omleta cu spanac

  • oua - 300 g
  • rosii proaspete - 400 g
  • spanac - 2,000 kg
  • sunca presata - 200 g
  • smantana - 200 g
  • piper macinat - 1 g
  • ulei - 100 g
  • salata verde - 20 g
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Rosiile se spala si se taie rondele cu grosimea de 0,5 cm. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape. Sunca se taie felii subtiri. Salata verde se curata si se spala fiecare frunza in parte, cu multa apa rece.

Tehnica prepararii:
Spanacul se fierbe in apa clocotita cu sare, se raceste sub jet de apa rece, se scurge de apa si se taie foarte marunt. Se pune intr-un castron, se adauga smantana, sare, piper si se amesteca pana se obtine un pireu bine omogenizat. Din oua, ulei si sare se prepara o omleta care se taie in doua. Pe fiecare omleta se intinde jumatate din cantitatea de pireu de spanac, deasupra se aseaza felii de sunca, peste care se pune restul de spanac. Omletele se ruleaza strans intr-un servetel din panza, legand capetele cu ata. Rulourile obtinute se introduc in frigider unde se tin 1-2 ore pentru a se intari. Dupa racire, se scoate servetul din panza, rulada se taie in felii (cate una la o portie) cu grosimea de 1-5 cm si se aseaza pe platou cate o rondea de rosie.

Prezentarea si servirea:

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP