joi, 17 februarie 2011

Salata din legume proaspete cu maioneza

  • cartofi - 1,500 kg
  • castraveti proaspeti - 500 g
  • ardei gras - 300 g
  • morcovi - 500 g
  • rosii proaspete - 600 g
  • oua - 100 g
  • mustar - 50 g
  • maioneza - 500 g
  • piper macinat - 2 g
  • patrunjel verde - 50 g
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Castravetii se spala, se curata de coaja, se taie rondele. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala, se fierb si se taie cuburi. Rosiile se spala si se taie felii subtiri. Patrunejelul verde se curata, se spala. Jumatate din cantitate se taie marunt, iar restul se lasa frunze pentru decor. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.

Tehnica prepararii:
Cartofii, castravetii, ardeii grasi, morcovii, rosiile, patrunjelul verde taiat marunt se amesteca cu sare si maioneza.

Prezentarea si servirea:
Salata se prezinta pe platou, cu decor din frunze de patrunjel verde si felii de ou.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP