sâmbătă, 12 februarie 2011

Rulou din carne de porc cu oua in aspic

  • carne de porc calitate superioara (pulpa) - 600 g
  • oua - 500 g
  • aspic - 250 g
  • ulei - 50 g
  • salata verde - 50 g
  • gogosari rosii in otet - 50 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Carnea se spala in apa rece si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc si se curata de coaja. Salata verde se curata si se spala fiecare frunza in mai multe ape. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie in diferite forme.

Tehnica prepararii:
Carnea se inabusa la cuptor in 50 g ulei si 100 ml apa, se raceste si se taie felii de carne, se aseaza pe platou, pe care in prealabil s-a turnat un strat subtire de aspic. Se executa un decor din gogosari si se innapeaza cu aspic, fiecare portie. Preparatul se tine la rece, in frigider.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP