joi, 17 februarie 2011

Salata din cruditati cu sunca si branza telemea

  • salata verde - 75 g
  • telina radacina - 75 g
  • morcovi - 150 g
  • ardei gras - 250 g
  • varza alba proaspata - 500 g
  • rosii proaspete - 500 g
  • ceapa - 150 g
  • ardei iute - 25 g
  • patrunjel verde - 50 g
  • lamai - 100 g
  • sunca presata - 250 g
  • oua - 500 g
  • branza telemea de oi - 250 g
  • mustar - 25 g
  • piper macinat - 1 g
  • ulei - 50 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Salata verde se curata, se spala fiecare frunza cu multa apa rece si se taie fasii subtiri. Telina se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala si se rad fin. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. varza se curata si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Rosiile se spala si se taie sferturi. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaile se spala, jumatate din cantitate se taie felii subtiri, iar din restul cantitatii se extrage sucul. Sunca presata se taie fasii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Branza telemea de oi se spala si se rade.

Tehnica prepararii:
Legumele taiate si sunca presata se aseaza pe platou in straturi alternative suprapuse. Smantana se amesteca cu mustar, piper, suc de lamaie, sare, patrunjel verde obtinand un sos care se adauga peste salata. Deasupra se presara telemea rasa si se executa un decor din felii de rosii, oua si lamaie. Se pastreaza la rece.

Prezentatea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP