marți, 15 februarie 2011

Salata boeuf

  • cartofi - 1,500 kg
  • carne de vita calitatea I - 350 g
  • mustar - 100 g
  • castraveti murati - 500 g
  • maioneza - 400 g
  • gogosari rosii in otet - 100 g
  • patrunjel verde - 50 g
  • salata verde - 50 g
  • piper macinat - 2 g
  • sare - 25 g

Operatii pregatitoare:
Carnea se spala, se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se raceste si se taie cuburi mici. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se curata, se spala. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza cu multa apa. Gogosarii se curata, se spala si se taie diferite forme pentru decor.

Tehnica prepararii:
Jumatate din cantitatea de maioneza, se amesteca cu mustar, cartofi, castraveti, carne, piper si sare. Salata obtinuta se monteaza pe platou sau farfurioare. Se orneaza cu restul de maioneza, frunze de patrunjel verde, gogosari si frunze de salata verde.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP