marți, 15 februarie 2011

Salata de pasare

  • carnea de pui calitatea I fara cap si picioare - 400 g
  • cartofi - 650 g
  • telina radacina - 200 g
  • mere - 250 g
  • piper macinat - 1 g
  • maioneza - 200 g
  • mustar - 25 g
  • sare de lamaie - 1 g
  • salata verde - 25 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Merele si telina se curata, se spala, se taie fasii subtiri si se tin in apa rece cu sare de lamaie pentru a nu se oxida. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza, in mai multe ape reci. Maioneza se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii:
Puii se fierb in apa clocotita cu sare si se spumeaza. Puiul fiert si racit se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se taie felii subtiri. Se retine o parte din piept pentru decor, care se taie felii subtiri. Cartofii, merele, telina, mustarul, sarea, piperul, carnea de pui, jumatate din cantitatea de maioneza se amesteca usor, pana se omogenizeaza compozitia. Salata se aseaza estetic pe platou sau farfurie. Deasupra se aseaza feliile de piept si se orneaza cu maioneza, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.

Prezentarea si servirea:
Salata se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP