sâmbătă, 12 februarie 2011

Limba de vita cu sos remulad si rosii

  • limba de vita fara slung - 1,000 kg
  • sos remulad - 600 g
  • rosii proaspete - 250 g
  • ceapa - 75 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • salata verde - 50 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Ceapa, morcovii si telina se curata si se spala. Limba de vita se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza. Sosul remulad se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii:
Limba se fierbe in apa cu sare, se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, telina si morcovi si se fierb. Limba fiarta se scoate separat in apa rece, se curata de piele, se taie felii (cate doua la o portie). Peste feliile de limba, se toarna sosul remulad.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde si felii de rosii deasupra. Se serverste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP