sâmbătă, 12 februarie 2011

Creier de vita in aspic

  • creier de vita - 1,000 kg
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • foi de dafin - 0,025 g
  • otet - 25 ml
  • aspic - 300 g
  • piper boabe - 1 g
  • salata verde - 100 g
  • gogosari rosii in otet - 100 g
  • castraveti murati - 50 g
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Creierul se curata de membrana, se spala si se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Gogosarii rosii in otet si castravetii murati se curata, se spala si se taie in diferite forme. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in multe ape reci. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii:
Ceapa si morcovii se fierb in apa, cu piper boabe, foi de dafin, otet si sare, circa 20 minute. Se adauga crierul si se continua fierberea, circa 20 minute. Creierul se raceste in lichidul care a fiert, se aseaza portionat pe platou. Se executa un decor din felii de gogosari si castraveti si se innapeaza in aspic.

Prezentatea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP