sâmbătă, 12 februarie 2011

Muschi de vita in aspic

  • muschi de vita - 600 g
  • ulei - 50 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • aspic - 300 g
  • salata verde - 50 g
  • castraveti murati - 75 g
  • gogosari rosii in otet - 75 g
  • unt - 25 g
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Muschiu de vita se curata de pielite si grasime, se spala si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Gogosarii rosii in otet, se scurg, se curata de seminte, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Castravetii murati se spala si se taie felii subtiri pentru decor. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza. Untul se alifiaza.

Tehnica prepararii:
Muschiul de vita se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se rumeneste pe plita. Se adauga apa (100 ml), ceapa, morcovi si se introduce in cuptor circa 45 minute, astfel incat muschiul sa ramana in sange. Se raceste si se portioneaza in felii foarte subtiri. Peste feliile de muschi, se executa un decor din gogosari, castraveti si filigram de unt. Se innapeaza cu aspic si se introduce in frigider.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP