joi, 10 februarie 2011

Icre de crap sau stiuca

  • icre - 125 g
  • ulei - 400 g
  • sifon - 150 ml
  • lamaie - 200 g
  • masline - 50 g
  • ceapa - 200 g
  • salata verde - 50 g
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Icrele se trec prin sita rara pentru a se curata de pielite. Lamaia se spala. Din 150 g se extrage sucul, iar restul se taie in felii. Daca se foloseste sare de lamaie, se dizolva in apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala, se scot samburii si se taie pentru decor.

Tehnica prepararii:
Icrele se amesteca cu sare, se bat cu telul si se adauga ulei cate putin. Cand incep sa se intareasca, se adauga sifon. Spre sfarsit se adauga suc de lamaie.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde, masline si felii de lamaie. Se serveste rece, cu ceapa separat.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP