sâmbătă, 12 februarie 2011

Mule de sunca in aspic

  • sunca presata - 300 g
  • oua - 100 g
  • gogosari rosii in otet - 100 g
  • aspic - 700 g
  • patrunjel verde - 50 g

Operatii pregatitoare:
Sunca presata se taie felii. 100 g sunca se taie in fasii inguste, iar restul se taie in cuburi mici. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie in cuburi. Gogosarii rosii se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se curata si se spala. Aspicul se prepara, folosindu-se reteta respectiva si se topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii:
In fiecare forma se toarna 20 g aspic si se tine la rece. Dupa ce se incheaga aspicul, se executa un decor din gogosari rosii, patrunjel verde, fasii inguste de sunca asezate sub forma de grile. Apoi se adauga cuburile de ou, cuburile de sunsa si de gogosari si restul de aspic. Se introduc in frigider. Dupa racire se scot din forme pentru scufundarea lor in apa calda.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP