joi, 10 februarie 2011

Pateu din ficat de porc (clujean)

  • ficat de porc - 500 g
  • carne de porc calitatea I - 125 g
  • grasimi bucati - 100 g
  • creier de vita - 100 g
  • oua - 50 g
  • ciuperci proaspete sau conserva - 50 g
  • piper macinat - 1 g
  • rom - 15 ml
  • vin alb - 15 ml
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Carnea se spala, se curata de pielite, se taie in bucati, se introduce in apa cu sare, se fierbe, se scurge de zeama si se raceste. Grasimea se spala si se taie in bucati. Ficatul se spala, se curata, se taie bucati si se introduce impreuna cu grasimea in apa cu sare, se fierbe si se degreseaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc si se curata de coaja. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Creierul se spala, se curata de pielite, se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui, si se fierbe in apa cu sare.

Tehnica prepararii:
Carnea de porc, bucatile de grasime, ficatul si creierul se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Pasta obtinuta se amesteca cu piper, rom, vin, pana se omogenizeaza. Se intinde pe o foaie de celofan umed. Deasupra se aseaza sferturi de oua si ciuperci, aranjate ca in mozaic. Se ruleaza si se pastreaza la rece.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP