joi, 17 februarie 2011

Salata din fasole boabe

fasole boabe - 1,000 kg
ceapa - 300 g
otet - 50 g
ulei - 100 g
piper macinat - 2 g
marar verde - 50 g
sare - 25 g


Operatii pregatitoare:
Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece circa 12 ore, se fierbe in apa cu sare. Dupa primele clocote, se indeparteaza lichidul si se schimba cu alta apa fierbinte. Dupa fierbere, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Otelul se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii:
Fasolea se aseaza in platou sau salatiera, se adauga ceapa, otet, sare, piper si ulei. Se amesteca bine.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau in salatiera, cu decor de marar verde deasupra. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP