sâmbătă, 12 februarie 2011

Creier de vita cu sos de lamaie ( a la grec)

  • creier de vita - 1,000 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • piper boabe - 1 g
  • otet - 25 ml
  • sare - 15 g
  • foi de dafin - 0,25 g
  • lamaie - 50 g
  • sos de lamaie - 300 g

Operatii pregatitoare:
creierul se spala, se curata de membrana si se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Lamaia se spala si se taie felii. Sosul de lamaie ( a la grec ) se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii:
ceapa si morcovii se fierb, circa 20 minute, in apa clocotita cu piper, otet, foi de dafin si sare. Se adauga creierul si se mai fierb impreuna circa 20 minute. Creierul se raceste in lichidul de fierbere, se aseaza portionat pe platou. Se toarna deasupra sosul de lamaie.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de morcovi si lamaie. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP