joi, 10 februarie 2011

Icre tarama

  • icre tarama - 100 g
  • gris sau paine alba - 25 g
  • ulei - 300 g
  • lamaie - 50 g
  • ceapa - 200 g
  • masline - 50 g
  • sifon - 50 ml
  • salata verde - 50 g

Operatii pregatitoare:
Grisul se fierbe in apa si se raceste. Cand se foloseste paine alba, se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Daca se foloseste sare de lamaie se dizolva in apa. Maslinele se spala, se scot samburii si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza.

Tehnica prepararii:
Icrele si grisul se bat cu telul, turnandu-se treptat ulei, putin cate putin. Se adauga sifon, suc de lamaie si se amesteca continuu, pentru omogenizare.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde si masline. Se serveste rece, cu ceapa separat.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP