marți, 15 februarie 2011

Salata de legume (bulgareasca)

  • conopida - 500 g
  • mazare verde conserva - 200 g
  • fasole verde conserva - 200 g
  • cartofi - 500 g
  • salata verde - 200 g
  • rosii proaspete - 400 g
  • ardei gras - 400 g
  • morcovi - 400 g
  • otet - 30 ml
  • ulei - 100 g
  • mustar - 50 g
  • piper macinat - 2 g
  • patrunjel verde - 50 g
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie cuburi. Conopida se curata, se spala si se tine in apa rece cu sare, circa 10 minute. Morcovii se spala, se curata si se spala din nou. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Jumatate din cantitate se taie fasii subtiri. Rosiile se spala si se taie felii subtiri. Ardeiul gras se spala si se taie fasii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea si fasolea verde se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii:
Conopida si morcovii se fierb separat in apa cu sare. Morcovii, dupa fierbere, se racesc si se taie cuburi, iar conopida se desface buchetele si se taie cuburi mici. Fasolea verde se taie bucati mici. Morcovii, cartofii, fasolea se amesteca cu mazarea, conopida, ardeiul gras si salata verde taiata. Din ulei, otet, mustar, sare si piper se prepara sosul, care se adauga peste legume si se amesteca.

Prezentarea si servirea:
Salata se prezinta in salatiera, cu decor din frunze de salata verde si felii de rosii. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP