miercuri, 9 februarie 2011

Rosii umplute cu vinete tocate

  • rosii proaspete - 1,000 kg
  • vinete - 1,000 kg
  • ulei - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • oua - 50 g
  • piper macinat - 1 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Vinetele se coc, se curata de coaja, se scurg de lichid, se toaca cu un satar din lemn. Rosiile se spala, se taie capacul, se scoate miezul, se aseaza pe un platou cu partea taiata in jos pentru a se scurge de suc. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.

Tehnica prepararii:
Vinetele tocate se amesteca cu sare, ulei, ceapa si piper. Cu aceasta compozitie, se umplu rosiile.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste rece, cu decor de felii din oua fierte.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP