sâmbătă, 12 februarie 2011

Crochete din sunca cu sos tartar

  • margarina - 125 g
  • faina - 200 g
  • oua - 150 g
  • lapte - 600 ml
  • sunca presata - 250 g
  • sare - 30 g

pentru pane
  • oua - 150 g
  • pesmet - 150 g
  • faina - 75 g
  • ulei - 200 g
  • sos tartar - 600 g

Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Sunca presata se taie in cuburi mici. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Se prepara sosul tartar, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii:
Margarina se topeste intr-un vas, se adauga faina dizolvata in lapte, se fierb, se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se retrage vasul de pe foc, se raceste si se adauga 150 g oua, sare, sunca, amestecand bine pana la omogenizare. Din aceasta compozitie, se fac crochete de circa 7-8 cm lungime si diametetru de 2-3 cm. Se trec prin faina, oua si pesmet. Se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea:
Crochetele se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tartar separat in sosirera. Se servesc reci.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP