joi, 10 februarie 2011

Crochete din ou cu sos tartar

  • sos tartar - 600 g
  • lapte - 600 ml
  • margarina - 100 g
  • faina - 350 g
  • oua - 150 g
  • oua pentru fiert - 250 g
  • piper macinat pentru pane - 1 g
  • oua - 150 g
  • faina - 75 g
  • pesmet - 300 g
  • untura - 200 g
  • sare - 30

Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cinci bucati se fierb pana ajung la consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie in bucati mari. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Se prepara sosul tartar, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii:
Faina se amesteca cu laptele, se adauga peste margarina topita si se fierb. Compozitia se raceste si se amesteca cu 150 g oua nefierte, sare, piper si oua fierte. Se formeaza crochete de circa 7-8 cm lungime si diametrul de 2-3 cm si se trec prin faina, ou si pesmet si se rumenesc in untura.

Prezentarea si servirea:
Crochetele se prezinta pe platou, iar sosul tartar separat in sosiera. Se servesc reci.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP