sâmbătă, 12 februarie 2011

Limba de vita in aspic

  • limba de vita fara slung - 1,000 kg
  • ceapa - 75 g
  • telina radacina - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • castraveti murati - 200 g
  • gogosari rosii in otet - 100 g
  • aspic - 350 g
  • unt - 50 g
  • salata verde - 100 g
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Ceapa, morcovii si telina se curata si se spala. Limba de vita se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Untul se alifiaza. Castravetii murati si gogosarii in otet se curata, se spala si se taie in diferite forme. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza, in mai multe ape reci.

Tehnica prepararii:
Limba se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, telina si se fierb. Limba fiarta se scsoate separat in apa rece, se curata pde piele si se taie felii (cate doua la o portie). Pe platou sau in forme speciale se toarna un strat de 0,3 cm de aspic lichid si se lasa cateva minute la rece pentru a se gelifica. Pentru aspic, se executa un decor din gogosari, castraveti si filigram de unt. Se toarna aspic topit si se aseaza deasupra feliile de limba. Se toarna restul de aspic lichid si se mentine la rece, in frigider cateva minute, apoi se scoate din forme.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP