vineri, 18 februarie 2011

Salata orientala de iarna

  • cartofi - 2,300 kg
  • ceapa - 400 g
  • castraveti murati - 400 g
  • ulei - 100 g
  • otet - 75 ml
  • masline - 200 g
  • oua - 250 g
  • patrunjel verde - 50 g
  • gogosari in otet - 200 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se taie felii. ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala in apa. Gososarii rosii se curata, se spala, se taie in diferite forme pentru decor.

Tehnica prepararii:
Cartofii se amesteca cu castraveti, ceapa, masline, patrunjel verde, ulei, otet si sare.

Prezentarea si servirea:
Salata se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de ou fiert si gogosari rosii. Se serveste rece.

Gustari reci, icre, rulouri, salate   © 2008. Distributed by Blogger Templates. Template Recipes by Emporium Digital

toateBlogurile.ro BlogCatalog

TOP